1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het lijkt erop dat de Radeon HD 4870 X2 in het midden van augustus van dit jaar gelanceerd gaat worden. De dual chip zou sowieso aan het begin van september in genoeg aantallen aanwezig moeten zijn voor de consument.

ATI wacht waarschijnlijk met de launch, omdat het bedrijf wacht op een final driver voor de toekomstige videokaart. Wanneer deze gelanceerd wordt en goed werkt is het bedrijf ook van plan om de Radeon HD 4870 X2 te lanceren op de markt.

De driver waarop men wacht voor de lancering zal waarschijnlijk de Catalyst 8.8 driver zijn. Deze driver verkeert momenteel nog in bètafase om te kunnen testen en deze drivers zijn nog niet genoeg afgewerkt volgens ATI. Ook beschikken de drivers nog niet over een WHQL-certificering, aangezien de driver nog in bètafase zit op dit moment.

In de meeste situaties zal de Radeon HD 4870 X2 waarschijnlijk sneller zijn dan de GeForce GTX 280. Dat betekent in principe dus ook dat ATI de performance kroon overneemt van NVIDIA. Verschillende mensen verwachten echter dat NVIDIA al bezig is met een nieuwe kaart die gebaseerd is op een procédé van 55nm. Deze kaart zou dan de reactie moeten zijn op de Radeon HD 4870 X2 van ATI.