1 min

Tags in dit artikel

,

Reggie Fils-Aimé, president van Nintendo Amerika, heeft aangegeven dat zijn bedrijf graag een Grand Theft Auto-versie op de Wii zou willen zien. Reggie Fils-Aime benadrukt dat de huidige verstandshouding tussen Take-Two en Nintendo vrij goed is en dat de kans dus groot is dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

"Een GTA op de Wii is gebaseerd op datgene wat Rockstar en Take Two willen doen. Als zij een game, die volledig gebruik maakt van de Wii besturing, van de grond af opbouwen, dan zou ik het geweldig vinden om Grand Theft Auto op ons platform te verwelkomen", aldus Fils-Aimé.

De bekendmaking was vrij opmerkelijk, aangezien de E3 nog vol in het teken stond van huis-tuin-en-keuken-games, het enige lichtpuntje voor de hardcore-gamer was de GTA-versie voor de Nintendo DS. Er zijn nog geen gesprekken gaande over een Wii-versie. Rockstar heeft trouwens eerder een game naar de Wii te brengen, namelijk het controversiële Manhunt 2. Het spel veroorzaakte flink wat opschudding en rechtszaken over de classificatie die het spel zou moeten krijgen.