1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het ziet er nu naar uit dat Intel officieel bezig is met de laatste Core 2 Duo-processor. In dit bericht viel al een aantal details te lezen, maar deze waren nog niet officieel. Intel heeft nu wel laten weten dat men de E8600 op tien augustus wil lanceren. Veel mensen verwachten niet dat er nog meer processoren gelanceerd worden in de Core 2 Duo-serie.

De E8600 zal een processor zijn die op een kloksnelheid werkt van 3,33GHz. Dat is dus 0,16GHz hoger dan het broertje van de E8600, namelijk de E8500. De vorige berichtgeving die nog onofficieel was klopte hier dus wel.

Op dit moment lijkt het er dus op dat de E8600 de snelste Core 2 Duo-processor zal worden, aangezien Nehalem volgend jaar de Core 2 Duo-serie moet gaan vervangen en Intel op dit moment nog geen plannen naar buiten heeft gebracht over nog snellere Core 2 Duo-processoren. Voor mensen die niet aan overklokken doen en toch een goede prestatie willen kan deze processor interessant zijn. Zoals het er nu naar uitziet moet er voor de Core 2 Duo E8600 waarschijnlijk een prijs betaald worden van 266 dollar.