1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo gaat een punt zetten achter de Music Store, de online muziekwinkel van Yahoo. De mensen die nummers aan hebben geschaft en die beveiligd zijn met drm hebben nog de mogelijkheid om hun muziek tot 30 september van dit jaar ergens veilig te stellen.

Klanten die nummers hebben aangeschaft zitten nu met de gebakken peren. De muziek kan namelijk alleen maar beluisterd worden op de plek waar het gedownload is en het is dus niet meer mogelijk om dit op andere plekken te doen. Dit is het gevolg van het offline halen van het licentiesysteem van Yahoo wat gepaard gaat met het stopzetten van de Music Store.

Yahoo heeft aan de klanten van de Music Store laten weten dat ze het beste hun nummers op cd’s kunnen branden om ze via deze manier te verplaatsen naar een andere computer. Niet alle klanten van de Music Store zijn blij met dit advies wat Yahoo geeft, want volgens de klanten treedt er kwaliteitsverlies op wanneer men de nummers op cd brandt en daar heeft men niet voor betaald. Ook geven klanten aan dat het veel tijd gaat kosten om alle nummers op cd’s te branden wanneer men veel legale muziek gedownload mocht hebben.

De klanten van de Music Store hebben informatie ontvangen in een e-mail die van Yahoo afkomstig is. Deze e-mail is hier te lezen.