1 min

Tags in dit artikel

,

Samsung heeft vorige week de geruchten omtrent haar nieuwe smartphone bevestigd. Het kondigde de Samsung INNOV8 aan, die officieel aangeduid wordt als de Samsung i8510. Over die naam werd eerder gespeculeerd, maar nu is hij dus officieel bevestigd.

Belangrijkste marketingargument van de smartphone is de 8-megapixelcamera met autofocus, beeldstabilisator en automatische panoramamodus. De camera kan niet alleen plaatjes schieten, maar neemt ook filmpjes op in QVGA-kwaliteit of VGA-kwaliteit. De genomen foto’s kan je bekijken op het 2,8 inch grote scherm van de smartphone, dat een resolutie heeft van 240×320 en 16 miljoen kleuren kan weergeven. Verder is de telefoon voorzien van 16GB interngeheugen, een microSD-slot, Bluetooth 2.0, Wi-Fi, HDSPA en een GPS-ontvanger. De bijgeleverde Samsungsoftware kan in samenwerking met die laatste zelfs plaatjes weergeven van de locatie waarop de gebruiker zich op dat moment bevindt.

Vanzelfsprekend is ook een FM-radio en mediaspeler aanwezig op de radio. Die laatste is zowat een allesvreter, want zowel MP3, WMA, AAC, AAC+, MPEG, WMV, DiX, H.263 als H.264 worden ondersteund. De telefoon wordt verder aangestuurd door het Symbian 9.3-besturingssysteem. De behuizing is 106.5 x 53.9 x 17.2 mm groot, het gewicht en de prijs van de smartphone zijn voorlopig nog onbekend.