3min

Tags in dit artikel

, ,

Deze week een drietal uiteenlopende gadgets in de roundup. Als eerste een hippe behuizing voor je harde schijf, gevolgd door een grote klok waar je cd’s in kwijt kunt en als laatste een nieuw concept van Microsoft die bol staat van de techniek.

Meninos External HD Desktop: stijlvolle opslag

USB-sticks zijn er al in duizenden soorten en formaten, maar op het gebied van externe harde schijven hebben we nog maar weinig hippe dingen gezien. Braziliaanse designers van Meninos maakten in het verleden al grappige behuizingen voor harde schijven voor vrienden en kennissen, maar dat bleek zo’n succes dat ze nu ook voor de rest van de wereld te koop zijn.

Aangezien de heren geen merknamen mogen gebruiken worden fictieve merknamen gebruikt, maar het is vrij duidelijk wat er bedoeld wordt. Zo is er een behuizing in de vorm van een pakje Marlboro sigaretten een pak Heinz tomatensaus en een box Pringles chips. Ook zijn er dozen met geinige poppetjes, zoals een Imperial stormtrooper uit Star Wars, of Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) uit Pulp Ficton.

Om de harde schijf koel te houden zijn er twee fans ingebouwd en er is een ATA 133- of SATA-aansluiting voorhanden. Goedkoop is de behuizing trouwens niet, een lege behuizing kost 250 dollar. Een complete versie met een harde schijf van 250GB kost 400 dollar, terwijl je voor een model met 500GB harde schijf maar liefst 620 dollar neer mag tellen. Mocht je het geld ervoor over hebben, hier kun je ze bestellen.

Giant Digital Clock / CD Holder: Opgeruimd en bij de tijd

Hoewel de meeste muziek tegenwoordig digtaal op computers en mediaspelers staat zijn er toch genoeg mensen die een aardige cd-collectie hebben opgebouwd. Om die fatsoenlijk op te bergen zijn er heel wat soorten en maten kastjes, maar deze kast springt daar volgens ons wel tussenuit.


Het bedrijf Anka uit Hong Kong heeft de ‘Giant Digital Clock with CD Holder’ te koop. Het is een kast met acht vakken en totale afmetingen van 73 x 13 x 36 cm. Bijzonder is echter dat er in de stijlen van de kast rode LED’s zijn opgenomen, die de tijd kunnen weergeven. Verder valt er eigenlijk niet veel te vertellen over deze kast. Wij hebben nog geen webwinkel gevonden waar hij te koop is, Anka verkoopt de kast alleen in grote partijen aan handelaren.

Microsoft Sphere: Balletje, balletje

Na de interactieve koffietafel Surface is Microsoft nu bezig met Sphere, een interactieve bol die aanrakingsgevoelig is. De bal werkt met een bestaande projectietechniek en registreert aanraking met een infraroodcamera. Hieronder een demonstratie van de bol, die overigens nog niet verkrijgbaar is.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je tijdens je vakantie een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets-subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadgetkanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!