1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is enige controverse ontstaan omtrent de release van Fallout 3 in Australië. Enige tijd was het onduidelijk of het spel überhaupt uit zou komen in het land ‘down under’ maar het orgaan dat een classificering uitdeelt aan spellen heeft de titel toch in beraad genomen.

Begin vorige maand kreeg het spel nog geen classificering toebedeeld vanwege een veelvuldig gebruik van een in-game drug genaamd ‘Morphine’. Ook diverse andere drugs binnen het spel werkten niet bepaald mee aan een classificatie. Het gebruik van drugs om de speler immuun te maken voor pijn waren tegen het verkeerde been van de commissie.

Naar nu blijkt is een tweede versie van Fallout 3 toch geaccepteerd om gekeurd te worden door de Classification Board. Ondanks dat het bericht positief stemt is het nog geen reden tot overdreven optimisme.

Het is niet bekend welke aanpassingen ontwikkelaar Bethesda heeft moeten doen om het spel toegelaten te krijgen tot de keuring. Over ongeveer drie weken zal bekend worden of het spel alsnog een release gaat krijgen in Australië.