1 min

Tags in dit artikel

, ,

De politierechter in Assen heeft deze week bepaald dat een afgeschermd Hyves-profiel toch als openbaar mag worden beschouwd, maar alleen als er sprake is van smaad.

De rechter veroordeelde een 32-jarige inwoonster uit Bovensmilde tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur en het betalen van 522 euro aan smartengeld aan haar ex.

De veroordeelde vrouw had in augustus vorig jaar de man beschuldigd van pedofilie op de betreffende hyve. Ondanks dat de vrouw een afgeschermd profiel had waren de reacties toch te lezen voor toegelaten vrienden, collega’s en familie.

Daardoor deed het pedo-verhaal al snel de ronde en werd de man door iedereen met de nek aangekeken en moest hierdoor gedwongen verhuizen. De vrouw verdacht de man, met wie ze een vijf-jarig zoontje heeft, van pedofilie. Omdat ze bij instanties geen gehoor kreeg besloot ze tot deze smadelijke actie op haar hyves-pagina.

Volgens haar advocaat geniet haar afgeschermde pagina in juridische zin de status van huiskamer waar je mag zeggen wat je wil op basis van vrijheid van meningsuiting. Maar de politierechter was het hier niet mee eens.