2min

Tags in dit artikel

, , ,

Goeiemorgen! Vandaag beginnen we met een geurafgevend wakkermakkertje, gaan verder met een goed verborgen camera en eindigen met een robot die de tijd voor je plaatst op tafel! Veel leesplezier!

Opstaan met een geurtje…

Er zijn al vele wekkers de revue gepasseerd in Techzines Gadget Roundup en er bestaan nog honderden andere modellen die we niet besproken hebben, maar deze wekker is toch wel enig in zijn soort. Hij wekt je namelijk niet met een irrant geluid, een puzzel die je moet oplossen, licht of andere ongein, maar met een lekker geurtje. ’s Nachts verspreidt deze wekker een aangenaam lavendel- of rozengeurtje om je slaap te bevorderen, maar ’s morgens wekt de wekker je met je favoriete geur. Dat kan bijvoorbeeld de geur van vers gebakken brood, koffie of een lekker eitje zijn. De geuren kun je zelf bepalen en worden geleverd in speciale canules die je in de wekker moet installeren. Maar nu genoeg gedroomd, want deze wekker zal je niet direct in de winkelrekken vinden, aangezien het ding een concept is van ontwerper Alfie Lake.

Een boek is niet altijd een boek…meestal wel…

Deze gadget is misschien iets voor de toekomstige double-o-sevens of Inspector Gadgets onder ons. Het betreft namelijk een nepwoordenboek dat voorzien is van een minieme camera, zodat je heel makkelijk mensen kan bespioneren. Het ‘woordenboek’ kan namelijk aangesloten worden op elke (NTSC-)video- of DVD-recorder, waarna enkel het aanzetten van het boek volstaat om een nieuwe dosis chantagemiddelen op te nemen. De zwart-witbeelden hebben een resolutie van 380 x 420 en audio is niet aanwezig, dus je zult ook nog een microfoontje moeten installeren. Te koop voor een slordige honderd dollar.

Robotklok plaatst de tijd voor je!

Veel uitleg behoeft deze gadget niet, maar het moge duidelijk zijn dat deze robotklok niet handig is als je snel even het tijdstip wilt weten!

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je tijdens je vakantie een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets-subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadgetkanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!