2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Duitse branchevereniging Bitkom heeft onlangs een onderzoek gedaan met behulp van cijfers van Eurostat om te kijken hoe handig de mensen zijn met computers in de Europese Unie. Uit dit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander behoorlijk hoog scoort.

In verhouding met andere Europese landen scoort de gemiddelde Nederlander namelijk een stuk hoger dan personen uit andere Europese landen. Volgens het onderzoek zou 63 procent van de personen in Nederland tussen zestien en 74 jaar over "gemiddelde" of "goede" vaardigheden beschikken om een pc te besturen. Het gemiddelde van de Europese Unie ligt echter een stuk lager, want de Europese Unie moet het doen met een gemiddelde van 47 procent.

Van alle landen uit de Europese Unie zijn de Nederlanders niet het handigste met de pc. Twee landen lopen namelijk voor op Nederland. Deze twee landen zijn Luxemburg en Denemarken die percentages hebben van respectievelijk 68 en 66. Onder Nederland staan Duitsland en Zweden en deze landen moeten het doen met een percentage van 60 procent. Het gemiddelde van de Europese Unie wordt met name omlaag gehaald door Roemenië en Bulgarije. Deze twee landen zijn er namelijk het slechtste aan toe qua pc-vaardigheden onder het volk, aangezien Bulgarije een percentage haalt van tweeëntwintig en Roemenië een percentage van 15.

Andere cijfers van het onderzoek laten zien dat het mannelijke geslacht over het algemeen vaardiger is met de computer dan het vrouwelijke geslacht. Echter is dit niet in alle landen van de Europese Unie zo, want volgens het onderzoek zou de situatie in Ierland, Bulgarije en Hongarije juist omgekeerd zijn.

Voor de huidige jeugd valt op het moment van schrijven voor de Europese Unie niets te vrezen. Van alle jongeren in de EU tussen zestien en 24 jaar zou 76 procent beschikken over "gemiddelde" of "goede" pc-vaardigheden.