2min

Tags in dit artikel

, ,

Cryptic Studios heeft gisteren officieel bekendgemaakt dat de gamestudio bezig is met de ontwikkeling van Star Trek Online. Het zou volgens sommige personen wel eens de grootste MMO kunnen worden die tot nu toe gemaakt is als men Jack Emmert, één van de aanwezige mannen bij de aankondiging in Las Vegas, mag geloven.

Leonard Nimoy bracht officieel het grote nieuws naar buiten en gaf meteen informatie vrij in een webcast die 45 minuten heeft geduurd. In deze webcast werd erg veel informatie vrijgegeven, waarvan niet alles besproken gaat worden. Mocht je de hele webcast willen zien dan kun je hier een kijkje nemen.

Het verhaal van de game zal beginnen in het jaar 2409. Je begint in dit jaar als kapitein aan boord van een "klein" ruimteschip en het is de bedoeling dat dit schip natuurlijk groter en beter wordt. Daardoor is het van belang om te stijgen in level, aangezien dit ervoor zorgt dat men grotere en betere schepen kan krijgen. De bemanning op het ruimteschip zal gedeeltelijk door de speler bestuurd kunnen worden. De "bridge crew" kan de speler zelf besturen en hierbij is het ook mogelijk om het level van de crew te verhogen, zoals dat ook bij het schip gebeurt. De rest van de bemanning op het schip is echter niet bestuurbaar, maar volgens Cryptic Studios zouden er verschillende bonussen aanwezig zijn in het spel. De gamestudio wil zich echter niet uitlaten over het level- en bonussysteem.

Volgens de mannen van Cryptic Studios zal er niet gegrind hoeven worden om beter te worden in het spel, wat volgens hun goed nieuws is. Ook is er de mogelijkheid om met andere mensen een soort van clan/guild te maken. Uiteraard is het de bedoeling dat deze groepering elkaar helpt waar nodig.

Tijdens de lancering van het spel kan men kiezen uit twee verschillende classes die bespeelbaar zijn, namelijk de Starfleet en de Klingons. Jack Emmert zegt dat dit waarschijnlijk niet de enige classes zullen zijn, want hij laat weten dat de Dominions en Romulans waarschijnlijk later aan het spel toegevoegd zullen worden. Verder zal het spel op veel verschillende manieren aan te passen zijn. Zo is het volgens Cryptic Studios mogelijk om naar geheel eigen wens aanpassingen te verrichten aan je karakter, de ruimteschepen en de races in het spel.

"Star Trek ging nooit om één enkel personage, schip of planeet. Star Trek heeft alles te maken met een compleet universum", zegt Jack Emmert van Cryptic Studios. Een MMO is dan ook uitermate geschikt om zoiets te creëren en geeft spelers de kans om iedere centimeter hiervan te verkennen."

Over de lanceringsdatum is op het moment van schrijven nog niets vrijgegeven. Jack Emmert heeft wel laten weten dat het de bedoeling is dat het spel gelanceerd moet worden binnen drie jaar.