1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel is van plan om deze week twee mobiele quad-cores te lanceren. Één van deze quad-cores is een Extreme-variant en de ander betreft een "normale" quad-core. Het is de bedoeling dat de processoren op zeventien augustus op de markt komen.

De Extreme-variant zal onder de naam Core 2 Extreme QX9300 verkocht worden en deze processor draait op een kloksnelheid van 2,53GHz. De Level 2 cache van de QX9300 bestaat in totaal uit 12MB. Voor veel mensen zal de processor niet weggelegd zijn, aangezien er een prijs van 1038 dollar voor de processor betaald moet worden. Aan de andere kant is de TDP van deze twee quad-cores behoorlijk hoog (men verwacht 45W of hoger) en de processoren zullen dus behoorlijk wat energie verbruiken. Daarom worden ze ook gezien als vervangers voor desktop-processoren, maar dan op een mobiel platform.

De andere quad-core zal met de naam Q9100 door het leven gaan en ook deze processor beschikt over een Level 2 cache van 12MB. Het grote verschil met de QX9300 zit hem in de kloksnelheid, want de Q9100 zal draaien op een kloksnelheid van 2,26GHz. Daardoor wordt de processor ook een stukje goedkoper, maar er moet nog steeds een behoorlijk bedrag neergeteld worden voor de Q9100. Deze verwisselt namelijk van eigenaar voor een bedrag van 851 dollar.