Uitgever Electronic Arts heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over de nieuwe titel in de Need for Speed-serie die op dit moment in ontwikkeling is, namelijk Need for Speed: Undercover.

Volgens Electronic Arts gaat dit spel uit de serie weer terug naar waar het begonnen was. Electronic Arts noemt het ook wel de "roots" van de serie. Dat betekent dat politieachtervolgingen weer helemaal terug zijn in het spel. Maggy Q heeft de hoofdrol te pakken in de filmpjes die zich in het spel bevinden om het verhaal beter tot zijn recht te laten komen. Deze vrouw heeft al in verscheidene grote films meegespeeld, waaronder Die Hard 4.0 en Mission: Impossible 3.

Het spel zal naar alle waarschijnlijkheid Need for Speed: Undercover gaan heten. Electronic Arts geeft aan dat men nog niet eerder zo lang aan een titel uit de Need For Speed-serie heeft gewerkt. Over Need for Speed: Pro Street was niet iedereen te spreken en Electronic Arts hoopt met deze titel te laten zien dat ze voor creativiteit en kwaliteit kunnen zorgen.

Electronic Arts geeft aan dat Need for Speed: Undercover een behoorlijk grote verhaallijn kent en dit verhaal is ook van belang om het spel aantrekkelijker te maken. Electronic Arts heeft er dan ook behoorlijk veel geld voor vrijgemaakt door filmpjes met live actie te gebruiken om zo het verhaal beter bij de game te kunnen betrekken.

Volgens Electronic Arts is het de bedoeling dat Need for Speed: Undercover op 21 november van dit jaar in de winkels ligt. Het spel zal op verschillende platformen uitkomen. Volgens speculaties zou Need for Speed: Undercover zijn intrede gaan doen op de PC, de Nintendo Wii, de Nintendo DS, de PSP, de PS2, de PS3 en tenslotte de Xbox 360.