1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft een donatie van 300.000 dollar gedaan aan de Oregon State University (OSU) om de capaciteit van hun opensource-afdeling te vergroten. De totale steun van het bedrijf voor de opensource-afdeling van de universiteit komt hiermee op 750.000 dollar.

De OSU Open Source Lab heeft meegewerkt aan enkele grote opensource-projecten waaronder de Mozilla Firefox-browser, delen van het One Laptop Per Child (OLPC)-project, de hoofd-infrastructuur van de Linux Foundation, de Apache webserver en het Drupal-content managementsysteem.

De OSU is dankbaar voor de steun van Google en zegt toe hun steun en samenwerking met de opensource-wereld voort te zullen zetten. Het Open Source Lab bij de OSU is een omgeving waar studenten, faculteit en medewerkers kunnen innoveren op het gebied van open source. Als een onderdeel hiervan biedt het lab tevens professionele hosting aan de opensource-community alsmede software ontwikkelings-diensten aan de industrie. Tevens worden er voorbereidingen getroffen om een vierde jaarlijkse conferentie te presenteren over de overheid en open source.

De donatie van Google wordt meegerekend bij de ‘Campaign for OSU’, een grootse campagne om geld binnen te halen voor de universiteit. In totaal hoopt de OSU 625 miljoen dollar binnen te halen om mogelijkheden voor studenten te creëren, onderzoek uit te voeren en de economie van Oregon een boost te geven. Er is al ongeveer 425 miljoen dollar binnengehaald.