Tijdens de Games Convention in Leipzig ontbreekt het bedrijf Zotac niet en opvallend was het nieuwe apparaat dat men liet zien, de Nitro. De Nitro is een apparaat waarmee extern overklokken mogelijk wordt gemaakt.

Op het moment is Zotac nog druk bezig met de ontwikkeling van het "overklokapparaat", dus het is mogelijk dat er een aantal dingen veranderd kunnen worden tijdens het productieproces.

Zotac richt zich met de Nitro voornamelijk op gamers. Met de Nitro is het mogelijk om je grafische kaart in real time over te klokken, zonder dat men er applicaties of dergelijke voor nodig heeft. Tijdens een game kan de grafische kaart dus op relatief eenvoudige manier overgeklokt worden. Aan de voorkant van het apparaat zitten namelijk drie toetsen, waarmee de kloksnelheid van de core, het geheugen en de shaders aangepast kunnen worden.

Het apparaat maakt het niet alleen maar mogelijk om extern te kunnen overklokken. Buiten het overklokken om kan men de temperatuur en de snelheid van de fan op de grafische kaart namelijk ook bekijken op het scherm dat aanwezig is op de Nitro.

Volgens Zotac moet het product rond het einde van oktober beschikbaar zijn voor de consument. Het is de bedoeling dat het product eerst gescheiden wordt verkocht, maar men zou het apparaat later eventueel willen bundelen bij een high-end grafische kaart van Zotac. Op dit moment krijgt het apparaat in Europa een adviesprijs mee van 89 euro en in de Verenigde Staten zou het apparaat voor 99 dollar van eigenaar verwisselen.