1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Volgens Microsoft hebben zich al één miljoen personen aangemeld bij Office Live Workspace.

Deze mijlpaal werd slechts zes maanden na de lancering van onlinedocumenteservice bereikt. De dienst verkeert op dit moment ook nog steeds in de bètafase.

Office Live Workspace stelt gebruikers in staat om online documenten met andere gebruikers te delen en daar samen aan te werken. De service werkt als een uitbreiding op Microsoft Office en gaat de concurrentie aan met onder meer Google Docs.

De service is een voorbeeld van Microsofts nieuwe software-plus-servicesplatform waarmee de softwaregigant zijn bestaande, lokale producten probeert uit te breiden met onlinediensten. De markt van applicaties die online documenten kunnen bewerken en delen is vrij nieuw.

"De snelheid waarmee mensen zich aanmelden voor onze bèta laat zien dat de gebruikers opzoek zijn naar manieren om werken, zoals school- en thuisprojecten, eenvoudiger te maken," aldus Microsoft Office director of consumer and small-business products Kirk Gregersen. "Het kost bedrijven jaren om zo veel gebruikers te vergaren bij een dienst als deze."