1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Consumentenautoriteit, een overheidsorgaan dat de belangen van consumenten behartigt, heeft ringtoneverkoper Wizz Mobile een boete van 76 duizend euro opgelegd.

Wizz Mobile, dat ook andere telefoondiensten exploiteert, moet de boete betalen voor het aansmeren van mobiele diensten aan kinderen. Volgens de Consumentenautoriteit zou Wizz Mobile in zijn advertenties de suggestie hebben gewekt dat klanten een gratis ringtone krijgen.

Door te adverteren op websites als www.spele.nl en www.clipjes.nl richtte het bedrijf zich volgens de waakhond expliciet op kinderen en heeft het moedwillig misbruik van deze doelgroep gemaakt.

Het aanpakken van sms-aanbieders is voor de Consumentenautoriteit, die deel uit maakt van het Ministerie van Economische Zaken, een speerpunt in het beleid. "Wij geven hiermee een signaal af aan andere aanbieders dat dit nu echt moet stoppen."

Eerder bleken verschillende reclames voor gratis ringtones misleidend te zijn en daarop is er een wetswijziging aangenomen die het weren van dergelijke misleidende ringtone-reclame mogelijk moest maken.