1 min

Tags in dit artikel

, ,

Red Hat Inc., het bedrijf achter de bekende commerciele Linux-distributie Red Hat Enterprise Linux, heeft onlangs middels een persbericht de overname van het virtualisatiebedrijf Qumranet voor 107 miljoen dollar bekend gemaakt. Qumranet is onder andere bekend van de Kernel Virtual Machine (KVM), een open source virtualisatie-basisplatform, en SolidICE, een virtuele desktopinfrastructuur.

KVM samen met SolidICE vormen een virtualisatieplatform voor bedrijven waarbij gebruikers vanaf afstand middels een compatibel browser op een virtuele machine kunnen werken. De overname door Red Hat houdt niet alleen in dat deze technieken eigendom zullen worden van Red Hat maar ook dat het personeel van het bedrijf en de leiders van het open source KVM-project de overstap zullen maken naar Red Hat als werkgever.

Red Hat hoopt met de overname zijn hoofdproduct, Red Hat Enterprise Linux, te verbeteren door een nog betere ondersteuning van virtualisatie te kunnen bieden richting klanten. Red Hat spreekt zelf van een compleet product en hoopt hiermee iets te kunnen bieden wat andere leveranciers van virtualisatietechnieken niet kunnen.