1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Naast de Radeon 4870 X2 is het ook de bedoeling dat de Radeon 4850 X2 op de markt komt. Deze kaart verwisselt van eigenaar voor een lagere prijs dan de Radeon 4870 X2, maar de prestaties zijn er ook minder om. Tot nu toe is er echter nog weinig bekend over de Radeon 4850 X2.

De Radeon 4850 X2 beschikt net zoals de Radeon 4850 over DDR3-geheugen, maar het grote verschil is dat er nu twee RV770-chips aanwezig zullen zijn op de kaart.

Het was de bedoeling dat deze kaart in september van dit jaar op de markt zou komen, maar tot nu toe is er nog geen enkele kaart gezien op de markt. Men verwacht ook geen grafische kaart meer aan het einde van de maand, aangezien deze binnenkort alweer voorbij is. De grafische kaart wordt dus wellicht later gelanceerd dan de bedoeling was.

De Radeon 4870 X2 is wel aanwezig op de markt en er zijn bij deze grafische kaarten niet echt sprake van tekorten in de voorraden van producenten. Waarschijnlijk komt ATI later met de Radeon 4850 X2, omdat het niet per se nodig is voor het bedrijf om ze zo snel mogelijk op de markt te brengen.