1 min

Tags in dit artikel

,

ProRail gaat haar GSM-R-netwerk uitbreiden. ProRail wil namelijk in de toekomst alle informatieborden automatiseren om ze zo makkelijker, maar vooral sneller, van informatie te voorzien.

Op dit moment heeft het GSM-R-netwerk zo’n vijfduizend aansluitingen. De capaciteit van het netwerk wordt nu zo uitgebreid dat het in de toekomst mogelijk wordt om nog eens vijfduizen aansluitingen toe te voegen. Om dit te bewerkstelligen heeft ProRail het contract met MobiRail uitgebreid. MobiRail staat voor de samenwerking tussen Nokia Siemens Networks en KPN

Op deze manier wil ProRail de informatievoorziening op de stations automatiseren. De nieuwe informatievoorziening genaamd InfoPlus zal het huidige systeem gaan vervangen. Het voordeel van het nieuwe systeem is dat alle informatie automatisch op de schermen verschijnt. Maar ook dat wijzigingen sneller zichtbaar zullen worden. "Dat wil niet zeggen dat er geen mensenhanden meer aan te pas komen, maar het moet allemaal veel vloeiender verlopen", aldus een woordvoerder van ProRail.