1 min

Tags in dit artikel

,

Om de positie van de iPhone in het hoger onderwijs te versterken heeft Apple deze week een speciaal iPhone-ontwikkelaarsprogramma voor het hoger onderwijs in het leven geroepen.

Het programma heet iPhone Developer University en stelt hoogleraars, docenten en professors in staat om een ontwikkelingsteam van maximaal tweehonderd studenten te creëren. Opvallend is dat het ontwikkelaarsprogramma, in tegenstelling tot het gewone ontwikkelaarsprogramma voor de iPhone, volledig gratis is.

Met het iPhone Developer University-programma hebben docenten en studenten de beschikking over alle tools en de iPhone SDK, zoals ook bij de betaalde variant van het ontwikkelaarsprogramma. Daarnaast krijgen zij iPod Touches en iPhones voor evaluatiedoeleinden zoals het testen van applicaties.

"Met dit pakket van verfijnde en elegante tools die de iPhone SDK bevat en een keur aan online resources in het iPhone Dev Center, hebben studenten die deelnemen alles wat ze nodig hebben om innovatieve applicaties voor de iPhone en iPod Touch te creëren", aldus Apple.

Studenten binnen hetzelfde ontwikkelteam kunnen daarnaast hun applicaties met elkaar delen via e-mail of een speciale website met presentatie- en beoordelingsfunctionaliteiten. Instellingen in het hoger onderwijs kunnen daarnaast ook applicaties die ontwikkeld zijn door studenten inzenden bij de App Store.

Op dit moment is het programma alleen beschikbaar voor geaccrediteerde hogere onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten. Het is niet duidelijk of Apple van plan is de mogelijkheid ook aan onderwijsinstellingen buiten de V.S. aan te bieden.