2min

Tags in dit artikel

, , ,

AppleInsider heeft informatie ontvangen die beweert dat de eerste productieversies van de nieuwe MacBooks en MacBook Pro’s gespot zijn. Het design komt volgens deze bronnen overeen met dat wat eerder al uitlekte.

Volgens de laatste berichten die AppleInsider ontvangen heeft, zullen zowel de MacBook als de MacBook Pro niet alleen dezelfde aluminium behuizing hebben, maar zullen ook andere esthetische kenmerken met elkaar delen.
Hierdoor zou het voor het eerst zijn dat de MacBook en MacBook Pro dermate veel op elkaar lijken dat ze tot dezelfde ‘familie’ zouden kunnen behoren.

Het design van beide notebooks wordt omschreven als een kruising tussen de MacBook Air, die Apple afgelopen januari introduceerde, en de aluminium iMacs die in de zomer van 2007 hun debuut maakten. Overeenkomend met eerdere beweringen van AppleInsider zouden beide notebooks een zwarte rand hebben, zoals bij de huidige generatie iMacs ook het geval is.

Ook werd naar aanleiding van de gespotte varianten van de notebooks bekend dat Apple wederom wijzigingen in de aansluitingen van de notebooks heeft aangebracht. Bij de MacBook Pro is de FireWire 400-poort weggehaald en daardoor blijft er alleen een backwardscompatibele FireWire 800-poort over.

Daar komt bij dat de nieuwe MacBook Pro naar verluidt ook afscheid gaat nemen van de brede DVI-uitgang en in plaats daarvan een, wat men vermoedt, soortgelijke mini-DVI-uitgang krijgt zoals de huidige MacBook-modellen op dit moment hebben. In eerdere berichtgeving omtrent de verwachte nieuwe MacBook-modellen meldden we al dat de nieuwe MacBook naar verluidt uitgerust wordt met een Nvidia-chipset in plaats van de verwachte Intel-chipset.

Ook zullen naar alle waarschijnlijkheid de processorsnelheden van zowel de MacBook als de MacBook Pro opnieuw verhoogd worden door Intel’s nieuwe notebook-platform in de notebooks in te bouwen. Over andere wijzigingen in de hardware is op dit moment niets bekend.

De nieuwe MacBook wordt op 14 oktober verwacht. Het ligt voor de hand dat Apple op diezelfde datum ook de MacBook Pro van een update zal voorzien. Mogelijk gaat Apple nog een evenement organiseren, want de wijzigingen zijn in de ogen van Apple waarschijnlijk te groot voor een stille update.