2min

Tags in dit artikel

,

Het Nederlandse reinigingsbedrijf Avalex is het eerste bedrijf dat een zogenaamde internetbeeldkrant introduceert. Zo kunnen de werknemers makkelijk op de hoogte gehouden worden.

De internetbeeldkrant is een groot scherm wat in de kantine geplaatst is en waar nieuws op getoond kan worden. Nu lijkt dit niet heel speciaal maar het systeem is helemaal gebaseerd op het internet. Het bedrijf is dit eerste die dit systeem in bedrijf neemt en noemt het zelf een webgebaseerde narrowcastingoplossing.

Het makkelijke van het systeem is dat het mogelijk is om via elke computer, die een verbinding met het internet heeft, content te plaatsen, wijzigen en te verwijderen. Alles is webbased en daardoor is alleen een webbrowser nodig. Het systeem kan helemaal aangepast worden aan de huisstijl van het bedrijf via een simpel menu. "Netpresenter bleek bijzonder eenvoudig om mee te werken. Een bericht maken kost maar een paar minuten," zegt Caroline Kouwenhoven, medewerker Communicatie bij Avalex.

Het systeem is vooral bedoeld om mensen die in de buitendienst werken te bereiken. Deze mensen zijn vaak alleen ’s ochtends en ’s middags in de kantine te vinden en zijn daarom moeilijk te bereiken via andere kanalen. Tijdens de lunch, of een kop koffie kunnen ze makkelijk op de hoogte gehouden worden van alle nieuwtjes in het bedrijf.

"De meeste buitendienstmedewerkers verzamelen ’s morgens bij de twee vestigingen in Delft en Rijswijk en komen hier ook terug voor de lunch. We zochten dus een medium dat op die momenten de aandacht van de medewerkers kon trekken en waarop we snel actueel nieuws konden publiceren. De oplossing bleek een groot scherm met het laatste nieuws in de kantine," aldus Kouwenhoven.

Een systeem gebaseerd op Netpresenter is niet nieuw. Zo gebruiken ook bedrijven als Sony, DSM en Nokia dit systeem. Het speciale aan het systeem bij Avalex is dat het volledig is gebaseerd op het internet wat het dus uniek maakt. "Een professionele beeldkrantoplossing was tot voor kort vaak niet weggelegd voor kleinere bedrijven. De introductie van de internetbeeldkrant brengt daar verandering in. Lage investeringskosten en veel gebruiksgemak maken dit een uitermate geschikte manier voor kleinere ondernemingen om te communiceren met medewerkers en klanten." aldus Frank Hoen, directeur van Netpresenter.