1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, is de iPhone binnen vijf jaar afgeschreven. Het is dus slechts een tijdelijke hype volgens de topman van Microsoft, hij stelt tevens dat alleen Symbian en Windows Mobile zullen overleven, aangezien deze platform-onafhankelijk zijn.

Niet alleen Apple is overigens gedoemd te mislukken volgens Ballmer. Ook RIM, de makers van de BlackBerry en Nokia zullen binnen vijf jaar niet meer bestaan. Dat komt omdat zij software maken die alleen draait op specifieke hardware en dus unieke combinaties afleveren.

Wanneer de gebruiker gebonden is aan een unieke combinatie, omdat de software anders niet werkt, is het volgens Ballmer slechts een kwestie van tijd voordat het product faalt. Om diezelfde reden ziet hij Mac OS X ook niet als een concurrent voor Windows, aangezien ook Mac OS X alleen op Mac’s draait.

Ondanks de opmerkelijke uitspraken van Ballmer is hij wel positief gestemd over zijn concurrent Apple. Ballmer geeft namelijk aan dat Apple een goed bedrijf is, anderzijds moeten bedrijven als Microsoft goed blijven werken anders wordt het gevaarlijke concurrentie, zo stelt hij.