1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Blackberry OS wint steeds meer aan populariteit terwijl Windows Mobile juist steeds minder populair wordt. De uitstel van Windows Mobile 7 komt hiermee op een zeer slecht moment.

Jarenlang was Microsoft de grootste stijger als het gaat om het marktaandeel in mobiele besturingssystemen. Andere jaren steeg het marktaandeel nog met twintig procent maar nu is het percentage slechts gestegen met een half procent. Het marktaandeel Blackberry OS daarentegen steeg van 8,7 naar 17,4 procent. Daarmee haalt Blackberry OS nu Microsoft in en mag het plaatsnemen op de tweede plaats.

Afgelopen jaar zijn er bijna twee keer meer telefoons met het Blackberry OS verkocht ten opzichte van vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2007 werden er 2,5 miljoen verkocht terwijl dit jaar in het tweede kwartaal zo’n 5,6 miljoen over de toonbank vlogen. Het gaat hier om de zakelijke smartphone van Blackberry.

Symbian heeft nu het grootste marktaandeel en Blackbery OS volgt daarna. De vertraging van Windows Mobile 7, die Microsoft onlangs aangekondigd heeft, zal waarschijnlijk een negatieve invloed op het marktaandeel hebben.