2min

Tags in dit artikel

, , ,

De non-profit Linux-organisatie, de Linux Foundation, heeft aangekondigd dat het onder de naam LinuxCon een nieuwe jaarlijkse conferentie zal beginnen. LinuxCon moet een nieuwe jaarlijkse technische conferentie worden op het gebied van de Linux- en opensource-community. Ook werden details rondom de andere jaarlijkse evenementen van de Linux Foundation bekend gemaakt.

LinuxCon 2009 zal in september volgend jaar in Portland, Oregon in de Verenigde Staten plaatsvinden. Het zal samen met de jaarlijkse Linux Plumbers Conference (LPC), de conferentie voor onderhouders van de compatibiliteit tussen de kernel en de rest van het systeem, gehuisvest worden. De eerste LPC, die deze maand gehouden werd, trok 300 ontwikkelaars.

LinuxCon zal onder andere technische conferentie sessies, tutorials, keynotes en een technologische showcase omvatten. Tijdens de conferentie zullen er ook mini-meetings gehouden worden tussen leiders op onder andere het gebied van mobiel, desktop en embedded. De Linux Foundation zal samenwerken met de community en de industrie om een plek voor deze mini-meetings en andere samenwerkingsverbanden tijdens de conferentie te regelen.

De Linux Foundation benadrukt dat het een conferentie is voor de community, waar community, ontwikkelaars en opkomende ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten. "LinuxCon zal een conferentie worden waar de slimste personen uit de Linux-community hun kennis zullen delen middels papier-gebaseerde conferentie sessies, gepassioneerde discussies en directe technische sessies. Dit is geen conferentie met een winstoogmerk door een commerciële organisatie. Dit is voor de community, door de community", aldus Linux Foundation executive director Jim Zemlin.

De Linux Foundation heeft ook de datums aangekondigd van de overige evenementen die door de organisatie geregeld worden. De Linux Foundation Collaboration Summit wordt volgend jaar gehouden van acht tot en met tien april in San Francisco samen met de CELF Embedded Linux Conference en de Linux Storage and Filesystem Workshop. De Kernel Summit van 2009 zal gehouden worden van achtien tot en met twintig oktober in Tokio samen met de Linux Foundation Tokyo Symposium.