1 min

Tags in dit artikel

, ,

Eerder vandaag meldden we al dat Nintendo de DSi heeft aangekondigd. Ook heeft de fabrikant van spelletjescomputers vandaag bekend gemaakt, dat ze vanaf volgend jaar met extra opslagcapaciteit zal komen voor de Wii en populaire GameCube-games voor de Wii gaat ontwikkelen.

Satoru Iwata maakte op een persconferentie bekend dat Nintendo bezig is om het opslagprobleem van de Wii te verhelpen. Dit is een veel voorkomende klacht die Nintendo van diverse kanten hoort.

Nintendo heeft hierop de volgende simpele oplossing bedacht: het is voortaan mogelijk om de software op een SD-kaart op te slaan. Dit geldt overigens alleen voor Wiiware-games en voor games voor de Virtual Console die via het Shopping Channel gedownload kunnen worden. Deze optie is vanaf het voorjaar van 2009 in Japan beschikbaar. Voor wie niet in Japan woont is het nog even afwachten wanneer de optie geïntroduceerd wordt.

Tot slot maakte Iwata bekend dat klassieke GameCube-games voor de Wii ontwikkeld zullen worden. De games zullen in een ‘Play On Wii Selection’-reeks komen. Dit is wel verrassend omdat de GameCube-games gewoon op de Wii gespeeld kunnen worden. De eerste game voor de nieuwe reeks wordt Pikmin uit 2001.