2min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste bèta van de iPhone 2.2-software bevat een aantal verborgen functies. Dit meldt Mac Rumors vandaag. In eerste instantie meldden de release notes van de bèta dat het bedoeld is om compatibiliteit te testen, maar inmiddels zijn er een drietal verborgen functies ontdekt.

De eerste van de drie is voor ons Europeanen niet zozeer interessant, maar voor mensen in Azië des te meer. De 2.2-software zou ondersteuning bieden voor de in die regio populaire Emoji-clipart. Vrijwel alle mobiele telefoons in Japan beschikken over deze Emoji-clipart, hetgeen volgens experts ook verklaart waarom de iPhone 3G in Japan nog niet erg populair is.

De in totaal 461 emoji’s zijn op dit moment nog echt verborgen en zijn voor de gewone gebruiker niet te gebruiken. Het werd ontdekt door een specifieke API, die Apple in de software heeft geïntegreerd, aan te roepen. Emoji is slechts een kleine functionaliteit, maar volgens experts cruciaal om de iPhone in Japan tot een succes te laten verworden.

De tweede functionaliteit heeft betrekking op Google Maps. Deze zou in de eerste 2.2 bèta voorzien zijn van Google Street View, een specifieke functionaliteit van Google Maps om panoramisch op straatniveau bepaalde foto’s te kunnen zien. De functionaliteit is geïntegreerd in de standaard Google Maps-applicatie. Het Android-besturingssysteem voor telefoons van Google beschikt ook over Google Street View.

Tot slot nog een functionaliteit waar veel mensen om gevraagd hebben. De 2.2-software bevat naar verluidt een mogelijkheid om de auto-correctie tijdens het typen in de instellingen uit te schakelen. Dit zijn slechts kleine functionaliteiten. Over langverwachte functies als kopiëren en plakken en de inmiddels sterk vertraagde Push Notification-service is nog niets bekend.

Vermoedelijk komen er na deze eerste bèta nog een aantal bétaversies. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de iPhone 2.2-software verwacht kan worden, maar het ligt voor de hand dat dit nog wel enkele maanden kan duren.