2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nou de kerstvakantie niet meer ver weg is, heeft Nintendo laten weten dat zij graag iedereen nog op het laatste moment wil kunnen voorzien van een Nintendo Wii. Om de tekorten die de afgelopen tijd de kop op hebben gestoken de laatste twee kerstvakanties deze keer voor te zijn, heeft Nintendo beloofd dat zij de productie "significant" wil vergroten.

Aan dit verhaal voegde de directeur van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime toe dat gedurende de maanden oktober tot en met december maar liefst vijftig procent meer consoles in de winkels moeten komen te liggen. Naast de Nintendo Wii wordt de productie van de Nintendo DS ook vergroot met tien procent.

De levering van de Nintendo Wii is de afgelopen twee jaar ontzettend gelimiteerd geweest. Veel winkels hadden constant te maken met uitverkochte consoles. Ondanks dit was het voor de meeste gamers wel mogelijk om hun consoles te halen bij de grotere winkels als Wal-Mart en Target. Nintendo heeft in de eerste helft van dit jaar wel de productie al aanzienlijk vergroot. Het bedrijf heeft van januari tot augustus 4,5 miljoen Wii’s verkocht, dat is 45 procent meer dan in het jaar daarvoor.

Sinds de release van de Wii in het jaar 2006, vlak voor de kerst, is het tekort aan de Wii al aanzienlijk aanwezig. Helaas zijn er door deze tekorten ook genoeg bedrijven die hieruit haar voordeel halen. Wanneer er veel tekorten zijn, verhogen deze bedrijven hun prijzen als zij wel een Wii hebben waardoor ze extra winst kunnen maken. Gedurende de kerstvakantie verkoopt Nintendo bijna de helft van haar hele verkoop door het jaar heen. Volgens analisten verkocht Nintendo afgelopen jaar 2,85 miljoen Wii’s en 4,5 miljoen DS’en in de periode van oktober tot december. Over het hele jaar wordt verwacht dat Nintendo ongeveer 9 miljoen Wii’s verkoopt.

Naast de winkels die hun voordeel nemen uit de tekorten van de Wii, doet Nintendo dit zelf ook. Zo heeft Nintendo in het verleden een marketingcampagne gelanceerd waarin het hoofd van de marketingafdeling van Nintendo Amerika gezegd heeft "Wanneer je een Wii ziet, koop hem. Ga er niet vanuit dat je later terug kunt komen en ergens nog ene uit kunt halen."