1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple maakte afgelopen week bekend dat met recente versies van de laatste MacBook Pro-modellen problemen met de grafische chip kunnen optreden.

Het gaat om de Nvidia 8600M GT grafische processor die door een productiefout er voor zorgt dat het beeld op de MacBook Pro verstoord of vervormd is. Ook kan het voorkomen dat er helemaal geen beeld is op zowel het interne als een eventueel extern beeldscherm. De problemen kunnen volgens Apple optreden bij MacBook Pro-modellen die geproduceerd zijn tussen mei 2007 en september 2008.

Apple erkent de problemen en biedt klanten die dergelijke problemen hebben, die zich binnen twee jaar na aankoop van de MacBook Pro voordoen, een gratis reparatie aan. Ook als de garantieperiode van een jaar reeds overschreden is, kan de klant de MacBook Pro nog steeds ter reparatie aanbieden. Klanten die eerder betaald hebben voor een reparatie om het euvel te verhelpen, krijgen een financiële vergoeding voor de gemaakte kosten.

Eerder dit jaar was er al sprake van problemen met de grafische chips van Nvidia, maar volgens de fabrikant traden de problemen niet bij de MacBook Pro op. Dezelfde chips in andere apparaten werden echter wel teruggeroepen door Nvidia. Uit eigen onderzoek van Apple, na een grote hoeveelheid klachten te hebben ontvangen, is gebleken dat de chip in de MacBook Pro net zo goed kwetsbaar is voor het probleem.