1 min

Tags in dit artikel

,

De release van OpenOffice 3.0 die afgelopen maandag plaats heeft gevonden resulteerde al snel in een slecht functionerende website waardoor het downloaden van de het nieuwe Officepakket zeer langzaam ging of in zijn geheel onmogelijk was.

De OpenOffice.org Community heeft een nieuwe versie van haar OpenOffice-softwarepakket uitgebracht dat de concurrentie aan zou moeten gaan met Microsoft Office. Echter verscheen op maandag al vrij snel op de website een verontschuldiging waarin verteld werd dat de vraag naar het nieuwe pakket een stuk hoger was dan men verwacht had.

"Onze verontschuldigingen, maar de website heeft op dit moment te maken met een veel grotere vraag naar versie 3.0 van OpenOffice dan wij verwacht hadden", vertelde de melding. "Technici zijn op dit moment bezig met het zoeken naar een oplossing."

Een woordvoerster van OpenOffice.org heeft de problemen van maandag bevestigd. Zij vertelde dat de gehele dag door er ook mensen waren die het pakket succesvol konden downloaden, maar "er waren momenten dat de servers de vraag naar de downloads niet aan konden."

OpenOffice.org heeft een tijdelijke pagina opgezet die de website moet vervangen en ervoor moet zorgen dat de website alsnog voor een breder publiek te bereiken is.