1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple maakte gisteren bekend dat het 200 miljoen afleveringen van televisie-series in de iTunes Store heeft verkocht. Ook verkocht het bedrijf 1 miljoen afleveringen in highdefinitionformaat.

De iTunes Store is volgens Apple de meest populaire plek om online tv-series aan te schaffen. Inmiddels zijn er meer dan 200 miljoen afleveringen van televisie-series verkocht en tevens meer dan een miljoen afleveringen in highdefinitionformaat, sinds de lancering hiervan afgelopen maand tijdens het Let’s Rock-event plaatsvond.

Apple voegt de komende tijd nog eens verschillende programma’s van de vier grootste tv-zenders in de Verenigde Staten aan zijn assortiment toe. ABC komt bijvoorbeeld met ‘Greys Anatomy’ en ‘Lost’. Van CBS kunnen we ‘CSI’ en ‘CSI Miami’ verwachten. FOX doet mee met ‘Bones’ en ‘Prison Break’. NBC voegt tot slot titels als ‘Heroes’ en ‘The Office’ aan Apples bibliotheek toe.

"We hebben een ongelofelijke lineup met meer dan 70 ‘primetime’ comedies en drama’s, met daarnaast veel van de populaire tv-series in hd-formaat", zei Eddy Cue, verantwoordelijk voor de internetdiensten van Apple. "Met meer dan 200 miljoen afleveringen die Apple verkocht heeft, hebben iTunes-klanten bewezen dat ze graag televisie kijken op hun computer, iPod, iPhone en televisie met Apple TV."