1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft een nieuwe firmware vrijgegeven voor de PlayStation 3. Het betreft hier versie 2.50 en aan deze firmware is een opmerkelijke feature toegevoegd.

Door de nieuwe firmware op de PlayStation 3 te zetten krijgt de console de beschikking over een recovery menu. Dit recovery menu was eerder nog niet aanwezig op de console van Sony. De nieuwe feature stelt gebruikers in staat om problemen met de PlayStation 3 te verhelpen.

Het recovery menu beschikt namelijk over een zestal opties waarmee verschillende acties kunnen worden uitgevoerd. Deze acties betreffen het herstarten van de console, instellingen terugzetten naar de standaardinstellingen, het bestandssysteem terugzetten naar de standaard, de database herbouwen, het PS3-systeem terugzetten naar de standaard en het updaten van de console.

Het recovery menu wordt geactiveerd door de power button een langere tijd ingedrukt te houden. Deze mag losgelaten worden na drie piepjes van het systeem. Om het recovery menu te openen moet de PlayStation 3 uitstaan als de power button ingedrukt wordt.

Meer informatie over de veranderingen in deze firmware kan hier worden gevonden.