1 min

Tags in dit artikel

Samsung, één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld, heef gisteren een nieuwe telefoon aangekondigd. Het gaat om de Samsung i7110 en deze zou op dit moment al verkrijgbaar moeten zijn in de hoofdstad van Nederland en negen andere West-Europese steden.

De Samsung i7110 is een smartphone en dat betekent dat men het toestel kan gebruiken als mobiele telefoon, maar ook als PDA. De telefoon is in vergelijking tot andere smartphones behoorlijk dun. De dikte van het toestel meet namelijk 1,29 cm en heeft standaard 50MB geheugen aan boord.

Qua specificaties beschikt het toestel over een scherm van 2,6 inch. Dit scherm maakt gebruik van AMOLED (Active Matrix OLED) en geeft 320 bij 240 pixels weer. Er kunnen maximaal 262.000 kleuren worden weergegeven. Buiten het scherm om zijn er ook andere features aan boord van de Samsung i7110. Zo beschikt de telefoon over GPS, WiFi, HSDPA, Bluetooth 2.0, een FM-radio/transmitter die gebruikt maakt van de communicatiestandaard RDS en tenslotte een 5 megapixel camera die een LED-flitser heeft om ook foto’s te kunnen maken in donkere omgevingen.

Verder beschikt de Samsung i7110 over een aantal redelijk unieke features. Zo is er een geotagging-functie, een accelerometer en een optische "muis". Het toestel ondersteunt ook 3D-graphics. Een mediaspeler is ook aanwezig op de smartphone en deze ondersteunt het DivX-formaat. Om de telefoon van genoeg opslagcapaciteit te kunnen voorzien beschikt het toestel over een microSDHC-slot dat tot maximaal 16GB gaat.