2min

Tags in dit artikel

, ,

Steve Jablonsky zal de hoofdmuziek verzorgen voor de nieuwe games met het ‘The Sims’-label. De soundtrack van ‘Transformers’ was ook van deze man en daar heeft hij de BMI Film Music Award mee gewonnen.

"We zijn heel enthousiast over waar we naartoe gaan met de nieuwe muziek in De Sims 3. We wilden echt het belang van de open buurt met ieder onderdeel van deze game benadrukken, want het is de belangrijkste innovatie ten opzichte van de vorige game. Steve voelt dat haarfijn aan en heeft dit effect met zijn prachtige muziek weten te creëren," zegt Ben Bell, uitvoerend producent van The Sims 3.

Naast de hoofdmuziek zal Jablonsky ook andere delen van de game voorzien van een orkestaal achtergrondmuziekje. Zo willen de producenten dat het geluid veranderd naar de eigenschappen van de Sim in het menu Sim Creëren. In de game kun je ook voor het eerst andere locaties bezoeken zoals, het strand, de sportschool of een bezoekje brengen aan het café. De muziek pas zich aan op de omgeving waar jij jezelf bevindt.

"Het is ontzettend leuk om aan zo’n enorm project als De Sims 3 te werken, waar de muziek alles bepalend is voor de spelbeleving van de gebruiker," zegt Jablonsky. "Het is een hele eer om aan een van de meest veelbelovende computergames ooit en de best verkopende gamereeks op de PC te werken. Ik vond het geweldig om kennis te maken met de getalenteerde mensen die aan De Sims 3 werken."

"We zijn heel blij met alle innovaties in De Sims 3 en we vinden het helemaal geweldig om een componist als Steve erbij te hebben, die de muziek van het meest veelbelovende spel van het jaar vorm zal gaan geven," zegt Steve Schnur, wereldwijde leider op het gebied van muziek en geluid bij EA. "We stellen even hoge eisen aan de muziek van onze games als grote filmstudio’s en Steve Jablonsky heeft een opmerkelijk talent voor het verzorgen van de muziek voor blockbuster entertainment, maar begrijpt ook als geen ander wat de interactieve mogelijkheden zijn binnen computergames. We zijn dolblij dat hij zijn unieke talenten en ervaringen mee zal nemen naar de dramatische, energieke en speelse wereld van De Sims."