1 min

Tags in dit artikel

,

Eee-pc-fabrikant ASUS komt mogelijk met een telefoon die gebaseerd is op het Google Android-besturingssysteem. De telefoon zou voor de helft van 2009 moeten verschijnen.

Dit is wat onbekende bronnen van ASUS hebben gemeld tegenover DigiTimes. Volgens DigiTimes zou er wel eens waarheid in deze beweringen kunnen zitten omdat de huidige Windows Mobile-apparaten niet overtuigend genoeg zouden zijn.

Ook doet het gerucht de ronde dat ASUS mogelijk eerst de telefoon in Taiwan, het land waar het hoofdkantoor van ASUS is gevestigd, uitbrengt en pas na eventuele aanpassingen in andere landen lanceert.

ASUS biedt op dit moment al enkele Windows Mobile-smartfoons aan, echter heeft nog geen goede ondersteuning van telecomoperators gekregen waardoor de telefoons nog niet echt aanslaan. Op dit moment zijn ze namelijk alleen geünlockt verkrijgbaar.

Omdat Windows Mobile-apparaten overal al verkrijgbaar zijn, heeft ASUS mogelijk gekozen voor een Android-handset zodat het wel de ondersteuning van telecomproviders ontvangt die het nodig heeft.