1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Chinese computerfabrikant Lenovo gaat een instant-on functie leveren op zijn nieuwe netbook en maakt hierbij gebruik van de Splashtop instant-on Linux-distributie van DeviceVM.

De Lenovo IdeaPad S10e krijgt het QuickStart-systeem, zoals Lenovo het noemt. QuickStart is een hernoemde versie van Splashtop instant-on Linux van DeviceVM. ASUS kwam als eerste met Splashtop op zijn moederborden en noemde het ASUS Express Gate.

Splashtop is een kleine Linux-distributie die op een flash-chip op het moederbord is ondergebracht. Splashtop biedt geen volledig besturingssysteem en kan alleen gebruikt worden voor simpele taken als surfen en bellen maar heeft het voordeel van een zeer geringe opstarttijd van enkele seconden.

"We zijn tevreden over onze overeenkomst met DeviceVM. Via Splashtop kunnen wij een ongekende internet-ervaring bieden aan onze IdeaPad netbook-klanten", aldus Sam Dusi, vice-president van notebook-marketing bij Lenovo. De IdeaPad S10e met de QuickStart-functie zal volgende maand beschikbaar komen.

Lenovo QuickStart