2min

Tags in dit artikel

,

Fanatec, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op het fabriceren van high-end racehardware, waaronder het op Techzine geteste Porsche 911 stuurwiel, komt met nieuwe producten. Voor de Xbox 360 komt er een nieuw stuur en verder komt er een cockpit voor alle systemen.

Allereerst het nieuwe stuur dat eraan komt. Fanatec realiseerde zich goed dat er voor de Xbox 360 nog geen goede stuurtjes beschikbaar waren. Hier is Fanatec handig op ingesprongen en zodoende komt de Porsche 911 Turbo S naar de Xbox 360. De looks zullen ongeveer hetzelfde zijn als die van het Porsche stuur, maar er komen drie varianten beschikbaar voor kopers. Tevens is dit stuur een Limited Edition voor de Xbox 360.

Het goedkoopste model, de ‘Pure edition’ is alleen het stuurwiel zonder pedalen en schakelpoken, de schakelpook is echter wel optioneel verkrijgbaar. Er zitten wel schakelflippers op het stuur. Verder is het stuur standaard alleen compatible met de Xbox 360, dit kan ook uitgebreid worden met een meerprijs. De prijs van dit model begint op 149,95 euro.

Het middenmodel krijgt bedrade pedalen met koppelingspedaal erbij, compatibiliteit met de pc en PS3, metalen schakelflippers en de H-versnellingspook. De prijs van dit model is 249,95 euro.

Het topmodel, de ‘Clubsport edition’, krijgt een compleet nieuw ontwikkelde metalen pedaalset. Deze pedalen hebben drukgevoelige loadcell sensoren, verstelbare rempedaalkracht, vibratiemotoren voor koppeling en rem, contactloze sensoren met oneindige levensduur en ultieme precisie.
De prijs van deze combinatie is 399,95 euro. Deze nieuwe pedalen zullen later ook los worden verkocht.


De nieuwe metalen pedalen van Fanatec

Van de Pure edition worden 5000 stuks gemaakt, de normale versie 3000 stuks, en de clubsport edition gaat slechts 2000 keer over de toonbank.

Een filmpje van de nieuwe pedalen is hier te zien.

Fanatec RennSport Cockpit

Het laatste grote nieuws is een cockpit. Deze is verkrijgbaar in verschillende smaken, en wordt zo verkocht als jij hem wilt hebben.

Als eerste is er het basisframe met kuipstoel, deze gaat voor 995 euro over de toonbank. Hier kan je verschillende dingen aan toevoegen, zoals een Carbon fiber race stoel. Hiermee komt de prijs op 1295 euro. Verder zijn er nog extra’s beschikbaar zoals monitor stands (Single (27") en triple monitor (3 x 24 inch), keyboard houder en een geluidsset. Als je alles neemt kom je op een totaalprijs van 2.022,95 euro. Daarnaast moet je dan nog je racehardware en beeldschermen kopen. Het is geen verrassing dat dit puur voor de echte enthousiastelingen is, maar om toch even te laten zien hoe het eruit zal gaan zien als je alles koopt staat hieronder een foto.


De nieuwe cockpit van Fanatec full options (schermen en racehardware niet inbegrepen)