2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft eind september verschillende online wijzigingen aan de MobileMe-webapplicaties uitgevoerd. Normaal gesproken treedt Apple daarover niet in detail, maar in een ondersteuningsdocument gaat het bedrijf alsnog verder in op de wijzigingen.

MobileMe is de vervanger van DotMac (.Mac) en werd op 11 juli gelanceerd, al ging dat niet zonder slag of stoot. Apple had veel problemen met de dienst en kende zelfs gratis verlengingen aan abonnees toe om ze ondanks de problemen tevreden te houden.

De wijzigingen in MobileMe zijn alleen van toepassing op de webapplicaties en gelden voor alle gebruikers van de online dienst. Apple introduceerde met de update een aantal nieuwe functionaliteiten, maar plakte voornamelijk pleisters op de bestaande webapplicaties.

Zo onderging MobileMe Mail wijzigingen in de gebruikersinterface waarbij de sneltoetsen nu beter reageren. Ook worden e-mails nu al weergegeven als deze nog niet volledig gedownload zijn. Ook de Account-applicatie, waar alle instellingen van de abonnee mee beheerd kunnen worden, onderging enkele wijzigingen. De opslag- en bandbreedte-rapporten werden verbeterd waardoor deze nu accurater zijn.

MobileMe Calender onderging ook enkele wijzigingen waarbij verbeteringen aan de weergave van to-do’s in Firefox 3 het meest in het oog springen. De Contacts-applicatie is met de update weer in staat om vCards te importeren en de Gallery-applicatie voor het beheren en weergeven van foto’s moet nu beter werken op een iPhone en iPod Touch.

Naast deze wijzigingen paste Apple nog een hoop andere wijzigingen toe, die allemaal in het ondersteuningsdocument zijn terug te vinden. Grote afwezige bij de update was wel de mogelijkheid om bestanden van de iDisk via e-mail te delen met anderen. Aanvankelijk was dit een functionaliteit die al in de eerste versie van MobileMe aanwezig had moeten zijn.