1 min

Tags in dit artikel

,

Jim Zemlin, uitvoerend directeur bij de Linux Foundation, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens hem worden er vanaf volgend jaar meer computers met onder andere Linux verscheept dan met Windows.

Zemlin geeft aan dat hij verwacht dat instant-on-Linux, operating-systems die in minder dan dertig seconden opstarten, steeds populairder gaan worden. Veel bedrijven gaan al gebruik maken van dergelijke technieken, zoals bijvoorbeeld Asus ExpressGate.

Met behulp van deze kleine operating-systems kan men gemakkelijk snel even de e-mail bekijken of snel wat nakijken op het internet. Verder bieden ze ondersteuning voor het luisteren van muziek, of het kijken van een filmpje. Om spellen te spelen moet echter het primaire OS ingeladen worden.

Zemlin beweert dat vanaf volgend jaar een dergelijk klein meegeleverd OS heel populair gaat worden, deze draaien meestal op Linux, waardoor de distributie van Linux weer populairder wordt. Ook Zemlin realiseert zich dat Linux, als primair OS, volgend jaar nog niet kan overheersen.