1 min

Tags in dit artikel

, ,

Creatives X-FI-geluidskaart, zorgt al enige tijd voor opschudding in ICT-land. Zo was er een driver die niet goed functioneerde, als reactie daarop kwam Creative met een vernieuwde driver. Nu heeft Creative echter ook de broncode vrijgegeven, in de hoop de gebruikers hiermee tevreden te stellen.

In 2007 werd er uiteindelijk wel een bèta-driver voor Linux uitgebracht. Die was alleen in binaire, gesloten vorm beschikbaar en zat vol fouten. Bovendien was deze alleen voor Linux 64-bit terwijl de meeste Linux-gebruikers nog vasthouden aan 32-bit.

In februari dit jaar leverde Creative de code die benodigd is om een opensourcedriver te schrijven aan 4Front Technologies. Op deze manier zou men zelf een driver kunnen schrijven, helaas is dit ook niet goed gelopen. Zo werden diverse functies niet ondersteund en bevatte de code eveneens fouten.

Creative heeft nu, om alle problemen op te lossen, besloten om de driver als opensourcecode uit te brengen. Diverse programmeurs kunnen nu dus aan de slag, zodat er een goede driver gemaakt kan worden. Deze kan door iedereen gedownload worden via de supportsite van Creative. Creative heeft daarnaast zelf een nieuwe driver uitgebracht, die ook weer een hoop fouten moet oplossen.