2min

Tags in dit artikel

, ,

Mozilla heeft haar Firefox-browser versies geüpdatet naar versie 3.0.4 en 2.0.0.18, welke ervoor zouden moeten zorgen dat verschillende stabiliteits- en beveiligingsproblemen opgelost worden, site-identificatie verbeterd wordt en de manier van het opslaan van wachtwoorden verbeterd is. Mozilla raadt ook iedereen aan om hun Firefox-versie te updaten naar de laatst beschikbare versie.

Firefox 2.0.0.18 beschikt over tien verschillende oplossingen voor beveiligingsproblemen, waarvan zes gemarkeerd waren als kritiek. Firefox 3.0.4 verbetert een handvol aan stabiliteitsproblemen en zet achter acht veiligheidslekken een punt. Van deze acht lekken waren vier gemarkeerd als kritiek. Het ging hierbij over bijvoorbeeld bugs in de JavaScript-engine, kwetsbaarheid van locale snelkoppelingen en een probleem dat ervoor zorgde dat de browser crashte en het geheugen corrupt raakte.

Daarnaast zijn Extended Validation (EV)-certificaten ook toegevoegd aan de browser waardoor de site-identificatie ook een stuk verbeterd is.
Ook is de lijst met domeinsuffixen bijgewerkt waardoor de browser nu geleverd wordt met een geüpdate versie van deze lijst. Hierdoor is de browser in staat om privacygevoelige cookies in te stellen voor bepaalde domeinsuffixen. Ook kan de browser hierdoor haar geschiedenis beter sorteren en is het in staat om in de userinterface het belangrijkste deel van het domein duidelijker weer te geven.

Vervolgens heeft Firefox ook een aantal nieuwe talen toegevoegd, hierdoor heeft Mozilla nu haar diensten uitgebreid naar IJsland en Thailand, met daarnaast ook nog bèta-releases voor de talen Bulgaars, Esperanto, Estlands, Lets, Occitans en Wels. Een probleem met de talen Japans, Koreaans, Chinees en Indisch bij het invoeren van karakters uit hun eigen taal in het paneel om bookmarks toe te voegen, is tevens opgelost. Als laatste is ook in versie 3.0.2 het probleem opgelost waardoor sommige tekens niet gebruikt konden worden in wachtwoorden.

Het uitvoeren van de update voor Mozilla Firefox kan via de browser zelf, maar kan ook op firefox.com.