2min

Tags in dit artikel

, ,

De populaire emailservice van Google, Gmail genaamd, heeft gisteravond een update gekregen. Deze update maakt het mogelijk om te kunnen kiezen uit verschillende thema’s.

Naast de zoek- en advertentiebusiness waar Google zich mee bezig houdt, is haar emailservice ook een van de grotere producten die zij aanbiedt. Veel mensen maken ook gebruik van de gratis service die Google aanbiedt. Zo wordt er dan ook nog altijd gewerkt aan vernieuwingen voor de service. Veel updates verbeteren de functionaliteit van de pagina. Zo kwam recentelijk nog een update uit die spraak- en videochat toevoegde aan Gmail.

Naast de verbeteringen die betrekking hebben op de functionaliteit, heeft Google gisteren ook een update uitgebracht die het gebruik van Gmail alleen maar leuker moet maken. Google heeft het voorbeeld van Microsoft en Apple gevolgd waarin duidelijk te zien is dat de gebruikers graag mooie grafische interfaces hebben en heeft daardoor ervoor gekozen om dertig nieuwe thema’s beschikbaar te stellen om je mailbox naar je eigen smaak te kunnen aanpassen.

Voor het instellen van de thema’s dient de gebruiker naar de "instellingen"-pagina te gaan en vervolgens te kiezen voor "thema’s". Op deze pagina kan direct de keuze gemaakt worden uit een redelijk groot aanbod van verschillende thema’s. De update wordt op dit moment verzonden naar alle Gmail-gebruikers. Iedereen zal dan ook de melding van deze nieuwe functie binnen een paar dagen moeten ontvangen en vanaf dan ook de mogelijkheid hebben om deze thema’s in te stellen.