1 min

Marantz, het bedrijf dat producent is van audioproducten, is van plan om een nieuwe accessoire voor de iPod van Apple te lanceren. Het gaat hier om de IS301 en de IS301 is een draadloos iPod-dock.

Zoals te lezen valt maakt de iPod-dock dus geen gebruik van een directe verbinding tussen de iPod en het iPod-dock. Dit is te danken aan het feit dat men gebruikmaakt van Bluetooth (2.1+EDR, A2DP en AVRCP). Audio en video kunnen dus gestreamd worden naar een tv of audioapparatuur.

Het iPod-dock van Marantz is in drie delen ontworpen. Zo bestaat de IS301 uit een zender (waar de iPod wel in moet zitten om verbinding te kunnen maken met de ontvanger), een ontvanger met verschillende soorten aansluitingen en tenslotte een oplaaddock.

Aan de ontvanger die meegeleverd wordt kan men weer andere docks aansluiten. Tevens is er een USB-poort op de IS301 aanwezig waarmee de iPod-dock van Marantz dus met een pc verbonden kan worden. In combinatie met iTunes is het dan mogelijk om bestanden tussen de twee apparaten te synchroniseren.

Marantz is van plan om de IS301 in januari op de markt te gaan brengen. Het product zal eerst zijn intrede in Japan gaan doen. Hoe het met de rest van de wereld gesteld staat is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.