2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf vandaag heeft Tele2 voor zijn klanten, zo’n 250.000 in totaal die ADSL-diensten afnemen, een tv-kanaal geopend voor de website Hyves. Volgens het bedrijf maakt 50 procent van de afnemers van de diensten van Tele2 gebruik van tv-diensten die interactief zijn en daarom werd het tijd om een dergelijk kanaal te openen.

Tele2 heeft de lancering van dit tv-kanaal vandaag uitgevoerd en vanaf nu kunnen de mensen die gebruikmaken van Hyves dat bij Tele2 dus ook vanaf hun televisie doen. Het navigeren op de website wordt door middel van de afstandsbediening gedaan. Er kan met een afstandsbediening natuurlijk niet geschreven worden en daarom is het op dit moment alleen maar mogelijk om foto’s en video’s te bekijken, profielen te bezoeken en krabbels op de desbetreffende profielen te lezen.

Niet alleen het schrijven van berichten is op dit moment onmogelijk, want het uploaden van multimediabestanden naar Hyves gaat ook niet lukken. Een woordvoerder van Tele2 noemt het daarom ook "eenwegverkeer".

Tele2 doet dit niet uit eigen initiatief voor zijn klanten, want een geldsom is gemoeid met de lancering van het tv-kanaal. Hyves betaalt Tele2 namelijk voor dit tv-kanaal. Dit bedrag wordt niet gepubliceerd, aangezien het volgens de bedrijven informatie is die concurrentiegevoelig is.

Een woordvoerder die actief is bij Tele2 laat het volgende weten over de keuze om dit tv-kanaal te lanceren: "Ongeveer de helft van onze klanten maakt actief gebruik van video on demand-diensten. Behalve de themakanalen vallen daar ook onze videotheek en Programma Gemist onder."