2min

Tags in dit artikel

, ,

Nova is op dit moment bezig met het produceren van een nieuwe gaming-muis. Het betreft de Slider X 600 en deze muis is gericht op de gamers onder ons. De muis beschikt over verschillende functies en ziet er ook anders uit dan de gemiddelde muis.

De Slider X 600 maakt gebruik van een Caramic Glide Pad. Dit materiaal wat onderaan de muis zit zorgt ervoor dat de muis beter over de ondergrond kan glijden dan een muis die niet over dit materiaal beschikt. De DPI van de muis bedraagt 3200 en de USB-aansluiting is door Nova verguld. Deze vergulde aansluiting heeft verder geen invloed op de prestaties van de muis en zit er in principe dus alleen maar voor de "looks".

Voor gamers die graag gebruikmaken van verschillende profielen voor games is deze muis een oplossing. Er is namelijk een mogelijkheid om drie verschillende profielen op te slaan in het interne geheugen dat aanwezig is in de muis. Wanneer er dus overgeschakeld wordt naar een andere game kan men via de muis van profiel wisselen. Een profiel wat bijvoorbeeld is aangepast op dat spel.

De gebruiker heeft zelf ook de mogelijkheid om het uiterlijk van de muis aan te passen. De Slider X 600 heeft namelijk LED-verlichting aan boord en deze LED-verlichting is aan te passen qua kleur. De gebruiker kan namelijk uit vijf verschillende kleuren kiezen om het uiterlijk van de muis naar eigen wens te maken.

Als we naar de bediening van de muis kijken dan wordt duidelijk dat de Slider X 600 beschikt over acht knoppen die geprogrammeerd kunnen worden voor een bepaalde functie. Ook is er een knop aanwezig waarmee de DPI per direct kan worden aangepast. Wanneer de knop één stap vooruit wordt gezet gaat de DPI bijvoorbeeld met 100 vooruit. Tenslotte is er een Cypress Ovation 1 sensor aanwezig en gaat de USB-snelheid van de muis tot 1000Hz.

Nova wil het product graag in de eerste week van december beschikbaar hebben voor de consument. De adviesprijs voor de muis is ook gepubliceerd door het bedrijf en deze bedraagt 79,99 euro op dit moment.