2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Vorige week maakte AMD al een aantal zaken bekend over zijn Phenom II-processors, die voorheen onder codenaam Deneb door het leven gingen. De Australische webwinkel staticICE heeft nu twee modellen in de serie opgenomen in haar webwinkel en daarmee ook de prijsrichting voor deze processors bekend gemaakt.

Volgens de website gaat de AMD Phenom II X4 Processor 920 471,90 Australische dollars kosten, wat neerkomt op 240 euro. Daarvoor krijg je een 45nm processor met een kloksnelheid van 2,8GHz, een 2MB L2 cache, een 6MB L3 cache en een TDP van 125W. Voor overklokkers zal deze processor niet heel interessant zijn, omdat de multiplier gelockt is. De X4 920 is AMD’s concurrent voor Intels Core i7 920, die momenteel verkrijgbaar is voor een bedrag van ongeveer 280 euro.


De vraag is of het toeval is dat AMD dezelfde nummers heeft gekozen als Intel, maar de tweede processor die staticICE op de site aanbiedt is de AMD Phenom II X4 Processor 940 Black Edition, AMD’s concurrent voor Intels Core i7 940. Hoewel niemand nog kan zeggen hoe de Phenom II zal presteren ten opzichte van de Core i7 is de Phenom II 940 in ieder geval wel een stuk goedkoper dan de Core i7 940. Laatstgenoemde kost momenteel rond de 550 euro in Nederland, terwijl staticICE de Phenom II 940 aanbiedt voor 532,40 Australische dollars, wat neerkomt op ongeveer 270 euro. De Phenom II 940 heeft als voordeel ten opzichte van de 920 een kloksnelheid van 3,0GHz en een unlockte multiplier, wat de processor aantrekkelijk maakt voor overklokkers.

Inmiddels zijn de twee processors alleen nog maar via de zoekfunctie van staticICE op de site terug te vinden en de omgerekende prijzen zullen ongetwijfeld afwijken van wat de processors straks daadwerkelijk in Nederland gaan kosten, maar het is interessant om te zien welke prijsstrategie AMD blijkbaar heeft gekozen. Het enige waar iedereen nu nog benieuwd naar is, is de vraag hoe goed de nieuwe AMD-processors presteren, maar hier zal binnenkort ongetwijfeld meer informatie over vrijkomen.