2min

Tags in dit artikel

,

ASUS, het bedrijf dat verschillende soorten hardware produceert, komt met een nieuwe game-pc op de markt. Deze pc van ASUS wordt onder de naam ROG CG6190 Gaming PC verkocht. Het systeem maakt gebruik van de laatste technologieën die momenteel verkrijgbaar zijn voor de consument.

Zo kan het systeem van ASUS uitgerust worden met een van de drie processors van Intel uit de Core i7-serie die momenteel verkrijgbaar zijn voor de consument. Deze Core i7-processor wordt geplaatst op een moederbord van ASUS dat gebruikmaakt van de X58-chipset.

De ROG CG6190 Gaming PC kan verder over maximaal 12GB aan RAM beschikken. Dit RAM kan op zijn beurt weer geplaatst worden in een triple-channel modus wat het geheel qua prestaties ten goede komt. Volgens ASUS zou de Core i7 over het algemeen 52 procent sneller zijn in 3D-Gaming dan de vorige generatie quad-cores van Intel. Het geluid wordt verzorgd door de SupremeFX X-Fi van ASUS. Op grafisch gebied kan de pc uitgerust worden met NVIDIA® 3-way SLI en ATI® CrossFireX. Tenslotte kan er volgens ASUS een opslagcapaciteit gecreëerd worden die maximaal 4TB bedraagt. Dit geheel wordt voorzien van energie door twee voedingen die samen een vermogen hebben van 2000 Watt. Om de onderdelen te koelen wordt er gebruikgemaakt van waterkoeling.

De behuizing van de kast is grotendeels zwart en rood. Volgens ASUS zou de kast zowel een westerse als een oosterse invloed hebben. Deze zijn met elkaar gecombineerd waardoor de behuizing volgens ASUS "pure kracht" uitstraalt. Op deze behuizing is ook een scanner aanwezig voor vingerafdrukken die de beveiliging moet garanderen. Op deze manier kan niet iedereen gebruikmaken van het systeem.

De prijs van het systeem is op het moment van schrijven nog niet gepubliceerd. Deze prijs zal ook afhankelijk zijn van de componenten die in het systeem verwerkt zitten.