1 min

Tags in dit artikel

Intel heeft haar netbook-beleid bijgeschaafd, Intel is lang van mening geweest dat de netbooks voornamelijk populair zouden worden in ontwikkelingslanden. De processormaker is daar echter op teruggekomen en mikt nu ook op de Westerse markt.

Netbooks zijn oorspronkelijk ontworpen om ingezet te worden in ontwikkelingslanden, hierbij kan men denken aan het OLPC-project, waarmee goedkope laptops geproduceerd worden. Er worden echter ook gigantisch veel netbooks op de Westerse markt gebracht, waar ASUS een belangrijke duit in het zakje heeft gedaan met de ASUS EEE PC. Stu Pan, Intels vice-president Sales en Marketing, heeft aangegeven dat Intel de Westerse markt onderschat heeft.

De netbooks zijn dus geen groot nieuw begin, waar Intel eerst op hoopte. Tegenwoordig is duidelijk dat men netbooks ziet als een extra computer binnenshuis om snel even wat op na te kijken. Pan is dan ook van mening dat de netbook lang blijvend zal zijn: "Het is leuk voor een uurtje, maar niet iets dat je dag in dag uit gebruikt."

AMD, concurrent processormaker, heeft al eerder aangegeven de netbook-markt niet te zien zitten. Van deze fabrikant hoeft Intel dus geen concurrentie te verwachten.