1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf gisteren heeft Telfort een nieuw internetabonnement toegevoegd aan haar diensten-portfolio. Het betreft een basis abonnement van 4mbps, wat volgens Telfort geschikt is voor kleingebruikers.

Het wordt dan een nieuw abonnement naast het al bestaande abonnement van 20mbps, die volgens Telfort meer op de grootgebruikers is gericht. Men hoeft niet voor de modem te betalen, aangezien die in bruikleen wordt gesteld. De prijs van dit abonnement is twintig euro, die van 20 mbps bedraagt 25 euro.

Volgens Directeur Marketing Telfort Internet, Ruud Groeliken, is er veel vraag naar een dergelijk ‘basic’-abonnement. "We hebben onlangs onderzoek gedaan naar de gewenste internetsnelheid. Daaruit blijkt dat veel mensen niet weten wat de snelheid is van hun verbinding, maar ook dat ze de minimale snelheid voor bepaalde toepassingen steevast veel te hoog inschatten. Vooral mensen die internet alleen gebruiken om informatie te zoeken en te e-mailen, betalen dus doorgaans teveel voor capaciteit die ze nooit gebruiken. Het nieuwe 4 Mb aanbod volstaat voor deze groep. Wanneer mensen vaak grote bestanden downloaden en versturen, of met meerdere gebruikers tegelijk binnen een huishouden actief te zijn op internet raden wij het 20Mb abonnement aan", aldus Groeliken.

Ondertussen heeft Telfort ongeveer honderdduizend klanten, die voornamelijk bestaan uit koopjesjagers. Hiermee is Telfort een van de snelst groeiende internetproviders in Nederland.